Project Hygiëne basisschool Togo

Het nieuwe ontwikkelingsproject van de St. Dominicuskerk en Dominicusschool heet ‘Hygiëne basisschool Togo’. Daarin gaan we zes toiletten en één waterput voor de RK basisschool Christ-Roi in Kpalimé financieren. Op dit moment zijn er geen toiletten bij deze basisschool. Zonder toiletten moeten kinderen hun behoefte doen in het veld. Ze vegen hun billen af met dezelfde handen waarmee ze hun eten naar binnen werken. Het gevolg daarvan is dat bijna 40% van de kinderen permanent parasieten en wormen in de darmen hebben, maar ook andere ziektes oplopen.

Wij willen de hygiëne op deze RK basisschool met 470 kinderen verbeteren. Dit doen we in samenwerking met Jouke Schat, coördinator van de Stichting kinderhulp Togo. Deze stichting is in 2007 opgericht met als doel de gezondheid van kinderen in het West-Afrikaanse land Togo structureel te verbeteren, met name door het voorkomen van ziektes en gebreken. Samen met de Dominicusschool willen we via allerlei activiteiten proberen om de financiën rond te krijgen.

U kunt dit project financieel steunen door uw gift over te maken aan het Missiefonds St. Dominicus, rekening NL 12 INGB 0 001726986, onder vermelding van ‘Hygiëne basisschool Togo’.