Winterretraitedag 12 december

Maria als "spinster - miniatuurVier dagen van bezinning, verspreid door het jaar. Een dag om eruit te zijn, om stil te staan, om je te bezinnen op je weg, op wie je bent en waar je voor leeft. Om bij je bronnen uit te komen en je te laten voeden, inspireren.

Deze tweede retraitedag staat in het teken van de winter: de tijd dat het leven verborgen is in de grond. We kijken naar ons leven vanuit Kerst. Stel dat God geboren wil worden in jou, ben jij daar klaar voor? Zeg jij ja? Kun jij God ontvangen? We verkennen wat het wil zeggen dat God in een mens geboren wordt. We verkennen wat ons belemmert om open te staan voor die heilige inwoning. Je gaat zien hoe jouw goddelijke bestemming groeit in het verborgene, zoals in de winter het leven groeit in het verborgene. Je gaat ook onderzoeken wat je eigen rol is in het ontvangen en geboren laten worden van die goddelijke kracht in jezelf.

De dag opent met een lichtmeditatie. Daarna lezen we in de lectio divina het verhaal van het bezoek van de engel Gabriel aan Maria als roepingsverhaal. Met een visualisatiemeditatie oefenen we in het loslaten van belemmeringen om te kunnen zien wat verborgen is. Er is stille tijd waarbij je zelf kunt bepalen hoe je deze doorbrengt. We gaan naar buiten om te zien hoe in de natuur het verborgen nieuwe leven toch al zichtbaar is.

In de middag is er een beeldmeditatie rond Maria als spinster. Maria’s ‘ja’ is allerminst een passieve overgave. In de beeldmeditatie verkennen we hoe wij zelf mee kunnen werken in het geboren laten worden van goddelijke kracht. We sluiten de dag af met opnieuw een lichtmeditatie. Zo merk je wat er veranderd is in de loop van de dag.

Aantal deelnemers: 8-15
Plaats: Dominicuskapel, Palestrinastraat 1, 3533 EH Utrecht
Kosten introductiedag: € 50,– (incl. lunch)
Kosten vervolgdag: € 75,– (incl. lunch)
(Als de kosten een probleem zijn, kunt u contact opnemen met de Dominicus.)
Informatie en opgave (vóór 10 december): secretariaat@dominicuskerkutrecht.nl

 U kunt ook onze folder (PDF) over de retraitedagen downloaden.


This entry was posted in Bezieling, Nieuws. Bookmark the permalink.