Voorjaarsconcert op Moederdag helaas afgelast!

Concert Duo Continuo is verplaatstHet concert door Duo Continuo kan wegens omstandigheden NIET plaatsvinden op zondag 8 mei, maar wel in het komende najaar!

Het derde concert in onze serie Voorjaarsconcerten met toelichting op zondag 8 mei om 16.00 uur is om twee redenen bijzonder, natuurlijk vanwege de musici van Duo Continuo en hun programma, maar ook vanwege de gratis toegang voor alle moeders!

Maike Reisener is solo-celliste en Aristotelis Potamianos solo-bassist van Phion, het symfonieorkest van Gelderland en Overijssel. Vanaf de allereerste noot die ze als continuo-collegae speelden, deelden Maike en Aristotelis een gevoel voor timing, intonatie en frasering. Sinds 2013 spelen ze daarom ook in duo-formatie. De basis van deze verrassende combinatie zijn de duetten van Gioacchino Rossini en Domenico Dragonetti, ontstaan uit hun vriendschap. Rossini droeg zijn wonderbaarlijke ‘Duetto’ op aan Dragonetti, die vervolgens zijn eigen duo componeerde. Duo Continio heeft een zeer uiteenlopend repertoire. Ze spelen bewerkingen van duetten voor twee celli (Mozart, Barrière) en twee bassen (Gounod), maar ook hedendaagse muziek en eigen arrangementen. De toegang tot het concert bedraagt voor volwassenen € 12,50 / U-pas en kinderen € 5,– (incl. consumptie). Graag tot ziens op zondag! De voorjaarsconcerte zijn een initiatief van het Huis van Dominicus

This entry was posted in Concerten, Cultuur, Nieuws. Bookmark the permalink.