Wereldwake

Foto wereldkaartm met kaarsjes

Wereldwake in coronatijd

Eind januari 2021 zijn we begonnen we met een reeks video’s voor de wekelijkse wereldwake op vrijdagmorgen, met daarin live gespeelde muziek. In de wereldwake staan we stil bij wat er in de wereld gebeurt. Er klinkt een psalm, er is live muziek, en we staan elke week stil bij een land.

– Wereldwake week 7 – 19 februari 2021
– Wereldwake week 6 – 12 februari 2021
– Wereldwake week 5 – 5 februari 2021
– Wereldwake week 4 – 29 januari 2021
– Wereldwake week 3 – 22 januari 2021

Wat is de wereldwake?

In de wereldwake staan we stil bij wat er gebeurt in de wereld en wat ons daarin beroert.
We luisteren naar teksten en naar muziek,
we zingen en we zetten lichtjes op de wereldkaart.
En we bidden samen.
Wij vertellen elkaar onze zorgen over de wereld,
we zijn samen stil en spreken elkaar moed in.
We delen onze dromen.

Misschien hebt u net als wij zorgen over de wereld om ons heen, maar is deze manier voor u geen geschikte vorm om uw zorgen te uiten. Misschien komt de tijd van samenkomst u helemaal niet uit, terwijl u er toch behoefte aan hebt stil te staan bij het wereldgebeuren en iets met uw zorgen te doen.

Vanaf januari 2020 willen we teksten en gebeden regelmatig gaan delen op de website van het Huis van Dominicus. Dan kunt u die gebruiken om op een moment dat u schikt even stil te zijn bij een aangestoken kaarsje en na te gaan welke plekken op aarde u ter harte gaan. Op die manier kunnen we dan toch een gemeenschap zijn van biddende mensen met een open oog voor de noden in de wereld.

Carolien Luijt en Els van der Ree, leden Andreascommuniteit

Na een korte proef met een ander tijdstip door de week, op donderdagavond, vindt de Wereldwake vanaf september 2019 weer plaats op iedere vrijdagmorgen om 10.00 uur, behalve op de eerste vrijdag van de maand als er een Eerste Vrijdagviering is.