Online-vieringen

De afgelopen dagen hebben we door de uitbraak van het coronavirus alle openbare bijeenkomsten van het Huis van Dominicus tot 12 april moeten afgelasten. Op 24 maart werd duidelijk dat dit tot en met Pinksteren (31 mei) gaat duren.

De vieringen voor komende zondagen en de oecumenische vespers in aanloop naar en tijdens Pasen en in de Paastijd kunnen helaas geen doorgang vinden. Daarom maken wij korte vieringen voor op het internet. Naast het evangelie van de betreffende zondag en een overweging is er gebed en live muziek. Voorlopig hebben we drie opnames hiervoor gepland in onze dagkapel. Op zondagochtend 22 en 29 maart en 4 april worden er nieuwe vieringen geplaatst op deze site. Voorgangers zijn achtereenvolgens Erik Borgman, Lex Janssen en Leny Beemer. Hieronder ziet u een overzicht van de vieringen en opnames.

Zoals gebruikelijk zijn de teksten van de overwegingen ook te vinden in de rubriek Inspiratie. U vindt de opnames ook op het YouTube-kanaal van het Huis van Dominicus. Camera, geluid en montage van de opnames wordt verzocht door Frans Middelham. Dank aan allen die dit mogelijk maken!

Op Palmzondag 4 april is de kerk vanaf half elf tot twaalf uur open en is er de mogelijkheid gewijde palmtakjes op te halen voor thuis. Dat kan verder elke ochtend gedurende de Goede Week.

De Mariakapel is iedere ochtend, dus ook zaterdag- en zondagochtend, open om kaarsjes op te steken en voor gebed om kracht, hoop en verbondenheid. Daarnaast ligt er een intentieboek om zorgen en gebeden op te schrijven. Deze gebeden en zorgen krijgen een plek in de (opnames van) vieringen.

Opnames online-vieringen

Viering zondag 22 maart, Vierde Zondag van de Veertigdagentijd – voorganger: Erik Borgman; begeleiding: Marcel Voorhoeve – Overweging
Viering zondag 29 maart, Vijfde Zondag van de Veertigdagentijd – voorganger: Lex Janssen, diaken; begeleiding: Pauliina Lievonen, blokfluit

Liturgieboekjes oecumenische vespers

We reiken u hier graag ook een aantal ordes van dienst aan voor de oecumenische vespers in de Veertigdagentijd rond het thema Sta op!:

– woensdag 4 maart: Hagar en Ismäel – voorganger: Magda de Jong
– woensdag 11 maart: Thalita koemi (Meisje, sta op) – voorganger: Josien Folbert
– woensdag 25 maart: Elia en de engel – voorganger: Pia Wagenaar