Vieren in de Goede Week op afstand, maar met elkaar verbonden

Foto palmtakjes in mandje, met kruisbeeld boeket rozen

Een Goede Week zonder gezamenlijke vieringen is een heel ander vooruitzicht dan we hadden gedacht. Zoals u weet beperken we ons tot online-vieringen. Toch is de kerk komende week twee keer open. Op Palmzondag 4 april is de kerk vanaf half elf tot twaalf uur open en is er de mogelijkheid gewijde palmtakjes op te halen voor thuis. Dat kan verder elke ochtend gedurende de Goede Week.
Op Goede Vrijdag, 10 april, is de Dominicuskerk open van 15.00 tot 16.00 uur en is er gelegenheid in stilte bloemen bij het kruis te leggen. Bij de deur zal iemand staan die zorgt dat er niet te veel mensen tegelijk in de kerk zijn. Er is een veilige looproute.
De vieringen in de Goede Week worden tevoren opgenomen. In plaats van de Paaswake kunt u zaterdagavond 11 april luisteren naar de Schriftlezingen en gebeden die lekendominicanen hebben opgenomen. Vanaf 21.00 uur zijn de opnames beschikbaar op de site van de Nederlandse dominicanen, hier de feitelijke link.
De Mariakapel is iedere ochtend, dus ook zaterdag- en zondagochtend, open om kaarsjes op te steken en voor gebed om kracht, hoop en verbondenheid. Daarnaast ligt er een intentieboek om zorgen en gebeden op te schrijven. Deze gebeden en zorgen krijgen een plek in de vieringen. We hebben voor u een overzicht gemaakt met meer toelichting op alle vieringen in de Goede Week en met Pasen. Dat we toch biddend en vierend met elkaar verbonden mogen blijven!

This entry was posted in Bezieling, Dominicanen, Nieuws. Bookmark the permalink.