Steun de Vastenactie

Logo Vastenactie 2020Met al onze zorgen dichtbij rondom de impact van het coronavirus zouden we bijna de rest van de wereld vergeten. Het thema van de Vastenactie 2020 is “Werken aan je toekomst”. De campagne in de Veertigdagentijd 2020 – van 26 februari tot en met 12 april – staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Een gedegen opleiding stelt mensen beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten.
Hoewel tegenwoordig al 91 procent van alle kinderen basisonderwijs volgt, krijgen veel jongeren in ontwikkelingslanden niet de kans om verder te leren. In 2020 steunt Vastenactie projecten die beroepsonderwijs aanbieden, onder andere in Bangladesh, Zambia en Sierra Leone. Een goed voorbeeld is het verhaal van Patrick uit Zambia. Door het initiatief van de Zusters van het Heilig Hart kreeg hij een opleiding tot kleermaker, en nu runt hij zijn eigen naaiatelier. Daar krijgen gehandicapte medemensen de opleiding die hijzelf heeft genoten. Op deze manier leren zij ook verder, om vervolgens in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Zo werkt Vastenactie!

U kunt aan deze Vastenactie bijdragen met een gift over te maken op: IBAN NL12 INGB 0001 7269 86 t.n.v. Missiefonds St Dominicusparochie o.v.v.Vastenactie 2020. Wij bevelen deze collecte van harte bij u aan.

This entry was posted in Jeugd en jongeren, Leren, Nieuws, Wereld. Bookmark the permalink.