Een social sofa in Utrecht-West

Werken aan het mozaïek op een social sofaUtrecht-West krijgt over enkele maanden in het park aan de Johan Wagenaarkade een nieuwe bank met een kleurrijk mozaïek. De bank is een social sofa, het resultaat van samenwerking van verschillende groepen in de wijk, bedoeld als ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt.
De social sofa is een initiatief van bewoners van het AZC aan de Joseph Haydnlaan en inwoners van Oog in Al en Kanaleneiland in samenwerking met de Gemeente Utrecht, Social Impact Factory, Plan Einstein en Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland.
Kunstenaars hebben een voorstelling voor de bank gemaakt die het verlangen verbeeldt naar een vreedzame en veilige omgeving voor iedereen. Inwoners van Utrecht-West worden uitgenodigd om samen het ontwerp van het mozaïek in kleurrijk materiaal op de bank aan te brengen.
Vanaf 25 augustus begint het werk aan de social sofa bij het Huis van Vrede, Trumanlaan 70-72. Meedoen aan het inlegwerk biedt een uitgezochte gelegenheid om elkaar te leren kennen en mozaïekkunst te ontdekken. Wie de komende maanden wekelijks een paar uur vrij heeft, is van harte uitgenodigd om mee te doen. Mail je naam en telefoonnummer naar planeinstein@vluchtelingenwerk.nl of bel/whatsapp 06-51055316. Je ontvangt dan een link, waarin je invult wanneer je beschikbaar bent.


This entry was posted in Cultuur, Nieuws, Samenleving. Bookmark the permalink.